Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål

Det at vælge rigtig størrelse kan altid være svært. Det kan også være, at man vælger forskellig størrelse alt efter om det er en sandal – sko eller støvle. En rigtig god ide er at tage indersålen ud og stil foden ovenpå. På denne måde kan du nemt kontrollere om, det er den rigtige størrelse. Sålen skal være ca 8-10 mm længre en foden.

Du skal huske at fødderne bliver længre, når du går. New Feet anvender mange forskellige læster for at opnå alsidighed i pasform.

New Feet anvender forskellige læster. Vi har delt dem ind i slim (S) Medium (M) og Wide ( W) Vores læster er brede og har mere volumen sammenlignet med andre sko, så en smal læst i læstgruppe S er bred i fohold til gængs fodtøj. Vær opmærksom på at sko med Orthostretch giver ekstra plads. Det er altid en god ide at tage sålen ud af fodtøjet og stille foden ovenpå for at se, om den er lang og bred nok til din fod.

De forskellige typer af skind og læder er et organisk materiale og har derfor brug for pleje. Det gælder kalveskind, ruskind, nubuck, olieret skind og gedeskind. Alle bør imprægneres inden brug - vi anbefaler imprægnering med olie og UDEN silikone. Man kan også give dem neutral læderfedt som giver dem en god glød. De bliver lidt mørkere lige efter behandlingen, men det udligner sig efterfølgende. Det er vigtigt at pleje dit fodtøj løbende, så de får lidt fedtstof og ikke udtørrer.


Fodtøj i tekstil (mesh) og strik er også en god ide at imprægnes inden de tages i brug, så er de mere smudsafvisende. Du skal bruge et produkt der er beregnet til syntetisk- og tekstil materiale.

Nej, vi sælger ikke direkte til dig som slutbruger – vi sælger vores fodtøj gennem vores kvalificerede forhandlere.

> Du kan finde vores forhandlere her

Her kan du kan også se hvem af vores forhandlere der har en webshop.

Ja du kan tage sålen ud af ALT vores fodtøj. Det gælder også sandaler. De sidder fast med velcro og sidder derfor mere fast end i sko og støvler. Et godt fif er at tage fat på midten af sålen (ved svangen) og så derefter løsne tå eller hæl.

Ja, alle vores såler kan vaskes i hånden. De kan ikke tåle at komme i vaskemaskinen. Tag sålen ud af fodtøjet og brug feks mildt vaskemiddel i lunken vand. Brug en klud eller børste og rengør sålen. En rigtig god ide at skylle af med rent vand til sidst, så du fjerner eventuelle sæberester. Tør godt med et håndklæde og læg dem herefter til at lufttørre. Det er vigtigt, at de er helt tørre inden du lægger dem i fodtøjet igen.

Fødder er forskellige og derfor er de lavet ekstra lange til dem som f.eks har hævede fødder, høj vrist eller lign. Det overskyende kan klippes af. Se her

Du kan nemt afkorte dine velcroremme, hvis de er for lange. Brug en god saks – klip gerne i den syning på det felt der skal væk – på denne måde har du noget at ”køre efter” så du får en pæn afstand til syningen, der er på det næste felt og du kan afrunde det på en pæn måde. Er du i tvivl om, hvordan du skal klippe, så se her:

Du er også altid velkommen til at kigge forbi en af vores forhandlere, hvis du er i tvivl om, hvordan remmen skal klippes