Forebyggelse - tænker du på dine fødder?

Vi ved godt, at vi skal spise sundt og passe på vores krop. Men mon du tænker specielt på dine fødder og deres velbefindende, eller hopper du bare i de sko, som du lige synes er pæne og smartest. Mange af os går på kompromis med komfort og hvad der er bedst for vores fødder. Derfor kommer der oftest en ”regning” senere i livet. Mange af os udvikler skader på fødderne såsom knyster, hammertæer, nedgroede negle, ligtorne og hård hud, fordi vi går i fodtøj, hvor der ikke er plads nok til vores fødder. Desværre kan der komme skader som knyster og nedsunken forfod når du ofte går i fodtøj med hæl på. Hvem synes ikke, at det ser flot ud med højhælede sko? Du kan sagtens bruge højhælede sko for en enkelt aften - bare du sørger for, at dit hverdagsfodtøj er godt.

Når du vælger fodtøj

Plads til dine fødder

Plads til dine fødder

Det er rigtig vigtigt at vælge fodtøj, hvor der er plads til dine fødder både i højden, bredden og længden. Der skal være 1 cm fra længeste tå og til skosnuden, da dine fødder bliver længere, når du træder ned.

Plads nok til tæerne

Er der ikke plads nok til tæerne, vil man oftest udvikle hammertæer, hvortil der kommer nedgroede negle, fortykkede negle og ligtorne i tillæg. Billedet illustrerer, hvordan tåen begynder at bøje op, fordi der ikke har været plads til den.

Plads nok til tæerne
Ikke for smalt fodtøj

Ikke for smalt fodtøj

Vælger du fodtøj, hvor det er for smalt og skoen spidser til i skosnuden ”presser” det storetåen indad og derved kommer knysten og i flere tilfælde ligtorn mellem tæerne, fordi tæerne bliver presset sammen og der ikke er plads nok. Har du udviklet knyster eller hammertæer, er det desværre kronisk og du må finde andre måder at aflaste dit problem på.

SÅ tænk også sundhed for dine fødder - det er så ærgerligt, når skaden først er sket!