Vores håndværk

I New Feet konstruerer vi fodtøj ud fra den ortopædiske tradition, hvor komfort og beskyttelse af bevægeapparatet er det primære mål. Det er denne tradition og dette håndværk, som er kernen i New Feets unikke skokoncept.

Vores håndværk

#HåndværkByNewFeet

Den Ortopædiske Tradition

Før vi fik industriel masseproduktion af fodtøj, blev vores sko håndlavet hos skomageren. Kunderne fik deres egen tilpassede model af deres fødder. Modellen kaldes en læst - og er unik for hver person. Denne måde at lave fodtøj på er stadig i brug inden for den ortopædiske branche.

I Danmark har vi en mangeårig tradition for at uddanne ortopædskomagere. Ortopædskomagere har opbygget en unik erfaring med at bygge specialfodtøj, kombineret med at sikre at fodtøjet er tilpasset de anatomiske og sygdomsmæssige forhold, som patienten har.

Ortopædskomagere arbejder tæt sammen med forskellige faggrupper indenfor sygehuse og behandlere; for eksempel, når en patient med diabetiske fodsår skal have udviklet såkaldt, terapi-fodtøj, umiddelbart efter en behandling.

Det kræver stor viden og erfaring at sikre det korrekte fodtøj til denne type af fodsygdomme. New Feet bygger sko efter de samme principper som ortopædskomagerne - vi har dog ikke en læst til hver person - i stedet har vi mange læster, så det er nemt at finde en facon, der passer til din fod.

Samtidig sørger vi for at vores fodtøj har mange muligheder for tilpasninger, så du får en rigtig god pasform.

Den Ortopædiske Tradition
Strobel-konstruktion: Som fod i hose

Strobel-konstruktion: Som fod i hose

Mange af os tænker ikke over det i det daglige, men en sko er faktisk en kompleks størrelse med mange dimensioner. I New Feet er vi meget passionerede omkring den måde, hvorpå vi opbygger vores fodtøj. Det er ikke tilfældigt. Vi anvender den såkaldte Strobel konstruktion, der giver os muligheden for at indbygge stabilitet i hælen og give fleksibilitet i forfoden.

Vi syr overdel og mellemsål sammen som en handske før den monteres på ydersålen.

Forskellige læster til forskellige fødder

Det er afgørende at skoen passer til fodens bredde og dimensioner. Skoens størrelse tager primært udgangspunkt i foden længde, men vi har jo meget forskellige fødder; fra smalle til bredde fødder til forskellige vrister, ankler osv. Derfor har vi i New Feet gennem mange år, udviklet et unikt system for forskellige læste-størrelser.

Disse læster har vi for nemhedens skyld grupperet i tre kategorier: S - M - W

Forskellige læster til forskellige fødder
Bæredygtigt fodtøj

Bæredygtigt fodtøj

Bæredygtigt fodtøj

I New Feet er vi bevidste om vores fælles miljø. Det er afgørende for os at udvikle og producere fodtøj, som belaster miljøet mindst muligt. Alle komponenter i fodtøjet er fremstillet i EU og i henhold til EUs standarder og miljøkrav.

  • Vores læder og råmaterialer: Vi anvender udelukkende gennemfarvet læder fra EU. I EU har vi en række miljøkrav, som gør, at vores læder bliver garvet på forsvarlig vis. 
  • Emballage: Vores skoæsker og emballage er alle produceret af genanvendt, recirkulérbart materiale.
  • Produktion i Portugal: På fabrikkerne i Portugal, hvor New Feet fodtøj bliver producerede, sikrer vi gode arbejdsforhold for medarbejderne, og vi har kortere transportveje til Skandinavien, end ved produktion i f.eks. Fjernøsten.
  • Mindre overproduktion: Vi producerer løbende i små seriestørrelser, så vi undgår overproduktion af fodtøj.
  • Holdbart fodtøj: New Feet fodtøj er designet til at være slidstærke. Det er kvalitetsmaterialer fra yderst til inderst, med tanke for at skoen skal holde til at blive anvendt i lang tid. I det hele taget tænker vi hver dag på at sætte så lille et aftryk på vores natur og miljø som muligt og vi bestræber os på at bruge, de materialer, der er til rådighed og som produceres uden effekt på CO2-balancen. 
Bæredygtigt fodtøj
Designet i Danmark - produceret i EU

Designet i Danmark - produceret i EU

Vi samarbejder med en række af Europas mest kompetente leverandører af råvarer og producerer vores fodtøj på udvalgte skofabrikker i Portugal, som har mangeårig erfaring med produktion af ortopædisk fodtøj.

Vores historie

New Feet startede op i 2004 på baggrund af et projekt i samarbejde med Bispebjerg hospitals Videncenter for Sårheling. Resultatet var en serie af sko og sandaler til sårpatienter. Denne første serie af professionelt fodtøj har været udgangspunktet for de efterfølgende projekter, der særligt har fokuseret på velvære og sundhed for fødderne.

I dag er New Feets stærkt repræsenteret på de nordiske og udvalgte europæiske markeder.

Virksomheden har hovedkontor i Randers og er en 100% danskejet virksomhed.

FOTO: Ortopædskomager Kim Pedersen, medstifter af New Feet

Vores historie
Vores netværk

Vores netværk

I New Feet tror vi på at vi at vi kommer længst ved at indgå i stærke, langsigtede samarbejder med fokus på gensidig succes.

Gennem årene har New Feet opnået en dyb viden og forståelse, som vi konstant integrerer i vores fodtøj og service til vores kunder og forhandlere.

 

Vores professionelle behandlere

Vores professionelle behandlere

En væsentlig del af vores succes er opnået gennem samarbejder med professionelle fagfolk på hospitaler, fodterapeuter og førende specialister indenfor det ortopædiske felt.
 

Vores forhandlere

Vores forhandlere

Derudover har vi et mangeårigt og tæt samarbejde med vores mange forhandlere, som hver dag gør en kæmpe indsats for at hjælpe kunder og brugere af New Feet til at få den helt rette, individuelle løsning. Alle fødder er forskellige.

Vores New Feet brugere

Vores New Feet brugere

Sidst men ikke mindst er vi super stolte af vores netværk af trofaste og loyale brugere af New Feet fodtøj. Vi er dybt taknemlige for at I har valgt at gå i vores fodtøj. Vi håber det giver jer daglig livskvalitet og velvære for jeres fødder.